• Epic Drive in Engineers Online

/
  • Artikel published by Engineersonline

  • As from 1997, EngineersOnline.nl is the largest online platform for Dutch-speaking engineers. The article was published in Dutch July 12th 2019 (source).

   Het wiel opnieuw uitgevonden

   Epic Drive heeft een wieltje van 16 centimeter ontwikkeld met een ingebouwde elektromotor dat trolleys tot 500 kilogram in beweging kan krijgen.

   In magazijnen en distributiecentra gebeurt nog veel zwaar, handmatig werk, bijvoorbeeld bij het picken van orders. Met een elektrische trolley met ingebouwde Epic Drive is dit werk lichter. De Epic Drive is compact en daardoor eenvoudig in te bouwen. Het gepatenteerde mechanisme is precies aan te sturen en heeft een natuurlijk aanvoelende versnelling en afremming. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit, minder verloop en minder ziekteverzuim onder de medewerkers.


   De technologie is gepatenteerd in Europa en Noord-Amerika. E-commerce partijen zoals Wehkamp gebruiken de Epic Drive al en er lopen pilots voor allerlei toepassingen in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Dit komt mede door de samenwerking met Colson, één van de grootste wielenfabrikanten van de wereld.

   www.epicdrive.com

   https://www.engineersonline.nl/

  • The article has also been published on www.nvsm.nl, the Dutch Service Management Society