• Epic Drive in Aandrijven en Besturen

/
  • Artikel published by Aandrijven en Besturen

  • Aandrijven en besturen is an online platform for professionals in the 'drives and controls' sector. The article was published in Dutch July 2th 2019 (source).

   Het wiel opnieuw uitgevonden

   Epic Drive heeft een wieltje van 16 centimeter ontwikkeld met een ingebouwde elektromotor dat trolleys tot 500 kilogram in beweging kan krijgen.

   In magazijnen en distributiecentra gebeurt nog veel zwaar, handmatig werk, bijvoorbeeld bij het picken van orders. Met een elektrische trolley met ingebouwde Epic Drive is dit werk lichter. De Epic Drive is compact en daardoor eenvoudig in te bouwen. Het gepatenteerde mechanisme is precies aan te sturen en heeft een natuurlijk aanvoelende versnelling en afremming. Dit kan zorgen voor een hogere productiviteit, minder verloop en minder ziekteverzuim onder de medewerkers.


   De technologie is gepatenteerd in Europa en Noord-Amerika. E-commerce partijen zoals Wehkamp gebruiken de Epic Drive al en er lopen pilots voor allerlei toepassingen in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Dit komt mede door de samenwerking met Colson, één van de grootste wielenfabrikanten van de wereld.

   www.epicdrive.com

   www.aandrijvenenbesturen.nl